Заради масовите данъчни проверки по Черноморието тази вечер във Варна ще пристигнат финансовият министър Симеон Дянков и шефът на Националната агенция по приходите /НАП/ Красимир Стефанов. Те ще участват в инспекциите по нощните заведения, съобщават от приходната агенция.

Тази нощ по цялото Чрноморие започнаха нови масови данъчни проверки. Стотици инспектори, включително командировани от вътрешността на страната, следят за укрити обороти и данъчни нарушения в хотели, ресторанти, дискотеки и други търговски обекти.

Само за две нощи през изминалите почивни дни 500 000 лв. оборот бяха регистрирани на касовите апарати в четирите от най-големите увеселителни заведения в Слънчев бряг заради присъствието на данъчните.

По време на проверките миналата седмица инспекторите установиха, че 7 000 от всеки 10 000 лв. оборот не се декларират от собствениците на нощните клубове и върху тях не се внасят данъци. В една от дискотеките бе установено, че приходите от вход за целия юли са били в размер на 10 лв., а само за една нощ в петък постъпленията от такса вход са били близо 10 000 лв.