За пореден път вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков ще отговаря на депутатско питане за антикризисните мерки на правителството и преодоляването на икономическата криза.

Най-много са депутатските питания, отправени към Симеон Дянков, който ще трябва да дава обяснения и за влошаващото се финансово състояние на общините, отпадането на индивидуалните квоти на ваучери за храна и ктуалното състояние на Оперативна програма "Административен капацитет".

За политиката на вътрешното министерство за преодоляване на бюджетния дефицит пък ще говори вицепремиерът Цветан Цветанов. Социалният министър Тотю Младенов и министърът на здравеопазването Анна-Мария Борисова ще отговорят на въпроси за събираемостта на здравно-осигурителните вноски и изразходването на 60 млн. лева от резерва на здравната каса.

Пред депутатите ще се изправи и министърът на икономиката Трайчо Трайков, който ще даде яснота около приходите от продажби на елелектрическа енергия от АЕЦ "Козлодуй".

В парламентарния контрол земеделският министър Мирослав Найденов ще отговори на депутатско питане за ограничаването броя на бездомните кучета.