Синът на арестувания за организирането на финансова пирамида в САЩ Бърнард Мадоф се самоуби. Марк Мадоф бил открит мъртъв в апартамента му Ню Йорк в навечерието на втората годишнина, откакто баща му е в затвора. Полицията подозира самоубийство.

46-годишният мъж е бил подложен на тежки процесуални разследвания от страна на прокурорите, които търсели връзка между него и деянията на баща му.

Бърнард Мадоф, който сега е на 72 години, бе осъден на общо 150 години зотвор за това, че е ощетил финансово 2 300 души, причинявайки им загуби за $ 65 млрд.

Преди седмица стана ясно, че адвокат на пострадалите от финансовата пирамида е внесъл обвинение срещу водещата британска банка HSBC за това, че е отговорна за 9 милиарда щатски долара щети за клиентите му, тъй като е спомогнала за реализирането на най-голямата финансова измама в историята. Тази сутрин пък Financial Times писа, че адвокати завеждат дела за общо $ 40 млрд. срещу големи банки, хедж фондове и инвеститори, които са заподозрени в съучастие на финансовия фараон.