Институтът за предприемачи на Сиско и ВУЗФ стартират уникална съвместна програма по предприемачество и финанси. Програмата е нов за България образователен продукт.

 

Целта на програмата е да изгради устойчиви практически ориентирани знания и умения, приложими в различни типове и размери бизнес организации. Основният принцип при структуриране на програмата е съчетание на международно ноу-хау с успешни локални практики.

 

Съдържанието на програмата е разработено съвместно от академичния капацитет на Висшето училище по застраховане и финанси и Института за предприемачи на Сиско, чиито курсове се базират на програми на водещите организации, сред които Cornell University и Stanford University.

 

България е първата държава в Централна и Източна Европа с такъв тип магистърска програма, която съчетава международното ноу–хау от програмата на Института за предприемачи на Сиско с локален практически и академичен опит, отбеляза Милена Думанова, търговски мениджър на Сиско България.

 

Преподавателският екип на програмата е побран с оглед на основната мисия на проекта: да създава устойчиви и практически ориентирани знания и умения в областта на предприемачеството и финансите. За тази цел, той съчетава успешни предприемачи, стартирали и развили своя бизнес в България и млади и талантливи академични преподаватели.

 

Програмата акцентира върху развитието, финансирането и управлението на нови начинания - бизнес линии, продукти, услуги, проекти. Фокус в програмата е изграждане и усъвършенстване на знания и умения в областта на финансите – практични знания и умения по финансов анализ и оценка на бизнес потенциала.

 

Специфична характеристика на програмата е нейната ориентация към информационните технологии и техния потенциал за повишаване ефективността и развитието на бизнес начинанията, независимо от областта на действие и жизнена фаза.

 

Първите студенти в програмата започват обучението си в края на месец април 2011 г.. Изпитите за прием стартират на 10 март 2011г. и се провеждат всяка седмица. Обучението в магистърската програма е за период от 1 година (2 семестъра) и ще се провежда в сградата на ВУЗФ. След успешното й завършване студентите получават сертификат от Института за предприемачи на Сиско и диплома “Магистър по предприемачество и финанси” от ВУЗФ.

 

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!