Ски сезон на Витоша ще има, но само в рамките на съществуващите писти и съоръжения, заяви Мирослав Найденов в предаването „Седмицата" на Дарик. Това според земеделския министър е крайно недостатъчно и затова може да се смята, че и този сезон ще бъде провален.

„Премиерът коментира, че заради протестите и заради това, че не успя да мине това законодателство, което искахме, няма да могат да бъдат направени нови съоръжения, съвременни и в този смисъл милион и половина софиянци остават отново само с очакванията си, но те няма да бъдат реализирани. За да може все пак донякъде да бъде спасен сезонът, разговаряхме с „Витоша ски" формат Община – Министерство на земеделието като принципал за собственост на тези писти и дружеството, което е акционер. Уточнихме се, че те ще плащат наем върху пистите и сезонът ще го има, но само по отношение на съществуващите досега", обясни Найденов.

„Ще работят лифтовете и пистите, които досега са функционирали. Но премиерът имаше предвид, че това е крайно недостатъчно и тъй като това се очакваше да мине, а имаше инвестиционен проект, който много бързо би могъл да бъде реализиран, затова може да се каже, че ще има сезон, но в този му формат, в който е бил в годините назад, а той е крайно недостатъчен, в който смисъл може да се смята за провален", смята земеделският министър.