Според говорителя на ямболската полиция Татяна Павлова 13 души, работещи в горящия склад, са преминали през спешния център в община Стралджа. Някои от тях са пренасочени към областната болница на Ямбол, други са освободени след преглед. 

Продължават да се взривяват боеприпаси и взривни материали в склада.

Няма никаква опасност за хората, това заяви Десислав Делев собственик на фирмата "Берета Трейдинг", която стопанисва склада за обезвреждане на боеприпаси близо до стралджанското село Лозенец. По думите на Делев в склада никога не е имало и в момента няма отровни вещества. Това са стандартни конвенционални боеприпаси, подчерта той. Това, което е основната ни грижа, е да няма жертви, посочи още Делев.

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и министърът на отбраната Аню Ангелов, придружавани от лекарски екипи от Военномедицинска академия и военни следователи, заминават за района на пътен възел „Петолъчката". Това съобщиха от правителствената информационна служба.

16:28 часа

Седем души са пострадали при взривовете край "Петолъчката", двама са в тежко състояние и са транспортирани в областната болница в Сливен, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Останалите петима, които са в по-леко състояние, са в болницата в Ямбол.

Междувременно в Пловдив снаряд е паднал върху покрива на МЕТРО в жилищен район „Тракия". От пресцентъра на областната дирекция на МВР потвърдиха информацията. Предполага се, че става въпрос за противограден снаряд. Районът е отцепен, магазинът и околните търговски обекти са опразнени. На място са специалисти от ДОТИ, катаджии, служители на VI РПУ.

15:57 часа

Склад за съхранение на боеприпаси близо до стралджанското село Лозенец се е запалил. Имало е няколко големи и по-малки взривове, съобщи за Дарик кметът на община Стралджа Митко Андонов.

В „Следобедният блок" на Дарик кметът на Стралджа заяви, че първите взривове са се чули около 14.40 часа. Имало е хора, които са напуснали склада след взрива, но няма данни за пострадали при инцидента. 

В момента е отцепена част от пътя І-6 Сливен - Бургас. Поради взривове движението около пътен възел Петолъчката е отклонено през Стралджа.

Към мястото пътуват представители на софийската фирма, която стопанисва склада, както и представители на областна администрация Ямбол.

Кметът на Стралджа заяви още, че няма заплаха за населението, но все пак част от него се евакуира.

Заседава кризисният щаб към община Стралджа. Там е областният управител на Ямбол Димитър Иванов, който съобщи, че на мястото на инцидента вече са пристигнали екипи на полицията, пожарната и спешна помощ.

За изпочупени стъкла на заведения на Пътен възел „Петолъчката", съобщават очевидци. Димът от пожара се вижда на километри от склада. Според хората парчета от взривената сграда са паднали в някои от съседните села, а взривове продължават да се чуват.

На мястото ма инцидента са кметът на община Стралджа Митко Андонов и областният управител на Ямбол Димитър Иванов.