Според нов патент, подаден от Apple в заявка 20130076612, потенциалният дизайн на следващия смартфон на компанията може да има дисплей, който ще обгръща цялото устройство и ще е без бутони.

 

Хардуерът ще бъде поместен в гъвкав дисплей, който ще позволява да се показва съдържание върху цялата повърхност на телефона, съобщава Zdnet.

 

В пояснението на патента пише: "Повечето производители на преносими електронни устройства използват стандартна форма с една активна повърхност, предназначена за дисплея, докато другите повърхности остават до голяма степен неизползвани, освен за някой бутон или ключ".

 

Новият смартфон на Apple ще използва активно цялата повърхност, благодарение на AMOLED дисплей от нов тип. Като огънатият панел може да предложи на потребителите "илюзия за дълбочина на възприятието, имитираща 3D изживяване".

 

В допълнение, в заявката за патента се обяснява, че може да се използва технология за разпознаване на лицето, така че телефонът да открива сам истинския си притежател.

 

Заявката за патент предполага, че новото устройство въобще няма да има бутони, като те ще бъдат заместени от икони върху дисплея.

 

Новият дизайн разчита на гъвкав дисплей, но с цел да се увеличи здравината на устройството, целият телефон ще бъде обвит със стъклен панел.