Премиерът Сергей Станишев съобщи в ловешкото село Баховица, че е разговарял със сериозни инвеститори от Словакия, които са избрали България сред няколко страни от Централна и Източна Европа и че става въпрос за инвестиции за няколкостотин милиона евро.

Един от заводите, които ще правят словаците, ще бъде също в община Ловеч, уточни Станишев. Това каза по време на първата копка на завод за производство на автомобили в ловешкото село Баховица. Вицепрезидент на китайската компания, която ще участва в изграждането на завода за автомобили, благодари за ползотворното партньорство и подкрепа на българското правителство.

През последните седем месеца след проведени множество преговори успяхме да постигнем договорености по повечето основни въпроси за съвместния проект. Ние ще продължим да правим всичко, което е нужно за успешното му реализиране, каза още вицепрезидентът на компанията.

Церемонията бе заснета от китайска телевизия, на която премиерът даде специално интервю на английски език. На събитието присъства и екип от германска телевизия от побратимевния на Ловеч град Ерфурт.

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев заяви, че настоящият проект дава възможност Ловеч да стане важно средище между Изтока и Европа и все по-привлекателно място за инвестиции. Агенция Фокус