Изпълнителни директори на подразделенията на AIG за Европа не смятат, че е необходимо и те да си връщат бонусите. Някои от тях смятат, че натискът върху тях да си върнат парите е равен на изнудване.

По-голямата част от хората в Лондон са решили, че предложението да си върнат парите е доста обидно, казва служител на компанията. Според него трябва да бъде решено дали тези искания на компанията са противозаконни или не.

Говорител на компанията заяви, че AIG няма никакви притеснения около законността на пусканите мейли към служителите с молба да си върнат бонусите.

Сега служителите са изправени прес решението доброволно да върнат, получените според тях заслужени бонуси или имената им да бъдат оповестени публично.

Джейк ДеСантис, един от заемащите високи постове в компанията дори публикува писмо в New York Times, в което отказва предложението да се раздели с получената сума, тъй като отделът му няма нищо общо с кредитните сделки на AIG, които са довели до финансовият колапс на компанията. Reuters