През следващите три месеца най-вероятното събитие е поевтиняването на долара до 1.50 за евро. Така смятат 36% от участвалите в анкетата на DarikFinance.bg през миналата седмица, а въпросът бе: Кое е най-вероятно да стане през следващите три месеца на борсите?

През тази седмица бяхме свидетели на повишение на единната европейска валута към долара. Еврото успя да се покачи от 1.38 до 1.42 долара за евро. Прогнозите на анализаторите бяха, че еврото ще успее да се покачи до 1.44 – 1.45, като там очакванията бяха за консолидация. Те обаче не бяха оптимисти за нивата от 1.50.

Според 23% от гласувалите в анкетата, следващото най-вероятно събитие е Dow Jones да се върне на 9 000 пункта. Вчера най-старият измерител на Wall Street затвори с ръст от 0.15% до ниво от 8 763 пункта.

21% са на мнение, че нефтът ще поскъпне до $ 100 за барел, а 20% смятат, че европейските индекси ще са с най-големи повишения. През последната седмица цената на черното злато покоряваше нов и нов връх, като за кратко в петък мина границата от $ 70 за барел. До цената от $ 100 обаче има доста път.

Въпросът тази седмица е: До какво ще доведат предложенията за икономии в бюджета? Своя глас по темата може да дадете тук.