Тарикати пазаруват евтина техника по време на Черния петък, която след това препродават в сайтовете за безплатни обяви, това установи проверка на в.“Монитор“. 

Хитреците не спят по цяла нощ, за да се доберат до последни модели телефони или таблети, които иначе мобилните оператори предлагат срещу обвързване с договор и на доста по-дебела цена. 

Вместо една – две бройки от търсената стока, те поръчват големи количества, от които печелят поне дадената от търговците отстъпка, която най-често е около 20%. За най-атрактивните модели спекулантите дори си слагат още нещо отгоре и така приходите им от хитрия ход може да достигнат и 80%. 

Статистиката показва, че в електронните сайтове по-често влизат мъжете.

Най-купувани стоки са таблетите и смартфоните, следвани от ново поколение телевизори, както и малки и големи електроуреди. 

Само в един от най-популярните български сайтове за електронна търговия, по време на Черния петък са регистрирани 1.5 млн. посещения и има 110 000 поръчани продукта. 

Запазва се тенденцията през последните години, ноември да е най-атрактивният месец за поръчки и надминава по потребителска активност, дори от празничния декември.