До 13.00 часа най-късно днес работниците от „Горубсо-Мадан" ще получат парите по сметките си, каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев в предаването „Седмицата" на Дарик радио.
 
Вече са направени ведомостите за заплатите. Новият собственик Николай Вълканов превежда парите в момента от Първа инвестиционна банка в ДСК и СИБанк, където са сметките на хората, които работят там. Министърът каза, че Николай Вълканов е купил дружеството „Горубсо-Мадан" с активите и пасивите.
 
„Това е най-доброто решение, защото ако беше се стигнало 18-20 дни до отнемане на концесията, ние нямаше да спрем процедурата без да се разреши въпросът със заплатите и осигуровките на хората. Дотогава хората имаше опасност дори и година без да останат работа", подчерта Добрев.
 
Той беше категоричен, че оттук нататък държавата няма да дава концесии на концесионери, които не са доказали, че са достатъчно отговорни. След необходима промяна в закона вече държавата няма да разглежда и да дава концесии на физически и юридически лица, които в миналото са обявявали несъстоятелност или имат задължения за данъци и осигуровки, каза още министър Делян Добрев.