Строителството на увеселителния парк в столичния Южен парк няма да продължи, докато строителите му не предоставят пълна документация за него.

Това стана ясно от думите на кмета на София Йорданка Фандъкова по време на днешното заседание на Столичния общински съвет.

Фандъкова бе категорична, че строителите са длъжни да информират гражданите за действията си, а в конкретния случай ще бъде изискана цялостна концепция за дейността на лунапарка.

На въпрос за модернизацията на градския транспорт Фандъкова обясни, че общината ще купи 50 нови тролея по европейска оперативна програма. Съветникът Георги Сливенски пък изложил опасенията си, че 90 процента от автобусния парк в София е на повече от 10 години и там също има остра нужда от подмяна.

След дълга дискусия съветниците приеха и новата схема за рекламните елементи на столицата. До 1 януари догодина трябва да бъдат премахнати всички незаконни рекламни обекти.

Изясниха се критериите за участниците в търга. Те не са длъжни да притежават собствени съоръжения. Елементите са разделени в две групи от по 10 пакета при начална наемна цена, определена от лицензиран оценител. Само рекламните елементи на фирма Егида няма да бъдат премахнати, като Общината ще направи инвентаризация и правен анализ.