Спор избухна между председателя на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев и зам.-председателите на комисията, като формален повод за това стана изборът на нова сграда на КФН.

Членове на комисията, сред които зам.-председателите Николай Попов и Борислав Богоев, както и Антония Гинева, се разграничиха от избора на новата сграда.

„Твърдението на председателя Стоян Мавродиев в медиите, че изборът е "направен с единодушното решение на КФН, взето на заседание на регулатора на базата на задълбочен финансов и функционален анализ”, не отговаря на истината”, се посочва в становището на членовете на КФН.

Малко след това обаче от КФН изпратиха опровержение на твърдението им, като обясниха, че решението е взето единодушно.

Решението е взето на проведено заседание от 13 септември 2012 г., както и на заседание от 31 януари 2013 г. Решенията са подписани от всички членове на КФН.

„Очевидно е, че писмото до медиите, адресирано от името на заместник – председателите Николай Попов - "Надзор на инвестиционната дейност", и Борислав Богоев -"Застрахователен надзор", е несъстоятелно и клеветническо и представлява груб опит за злоупотреба със служебно положение, с цел постигане на конюнктурни лични интереси и манипулиране на общественото мнение”, допълват от КФН.