От 49 лв. за нощувка в хотел със закуска и вечеря започват офертите за тазгодишния студентски празник. 

Безплатно ползване на басейни, фитнес и джакузи, разходка с моторна шейна и ръчно приготвени хляб с квас и бонбони без захар са само част от изкушенията, с които хотелиери се надпреварват за студенти, съобщава BNews. 

Служители на туристическа агенция вече раздават листовки с предложения на подлеза при Софийския университет. Логично най-много са офертите за Банско. 

Зимните курорти са предпочитани от младежите заради възможността за ски, а многобройните хотели точно в този курорт вадят на преден план конкуренцията и цените падат стремглаво. 

Две нощувки пък със закуски и две вечери, едната от които празнична, се връзват по-малко на ден - започват от 75 лв. за хотел три звезди и стигат до 165 лв. за два дена в петзвезден лукс. 

Петзвездният двудневен купон в Боровец е на цена от 138 лв. на човек със закуски и празнична вечеря, а в Пампорово - 116 лв. 

В надпревара за студенти са се впуснали и спа курортите. Цените за двудневен престой в хотел с минерална вода в Сандански, Велинград и Хисаря се движат около 75-100 лв., като в парите влизат закуски и празнична вечеря и басейн.