Сърбия изпитва вече сериозни затруднения вследствие финансовата криза. Има опасност от загуба на работни места, а кредитите за бизнеса са доста по-скъпи, което кара фирмите да замразяват свои проекти. Това заяви в предаването "Ориент експрес" по Дарик радио Слободан Милосавлевич, министър на търговията и услугите.

Световната криза има отражение в целия свят. От края на миналата година усещаме все повече влиянието на тези процеси. Основна задача на сръбското правителство днес е да запази работните места на хората.

В момента имаме проблеми в банковия сектор, тъй като лихвените проценти растат. Все по-трудно е за компаниите да получат кредитиране. В същото време много инвеститори замразяват проектите си и повече се замислят преди да стартират новите инвестиции, които са планирали в Сърбия.

Не е лесно. Но изготвихме програма за това как да помогнем на бизнеса. Вчера се договорихме с Международния валутен фонд за заем от около 400 милиона евро. Вярвам, че с тази подкрепа и всички мерки, които правителството е предвидило, ще се справим.