Борисов, Цветанов и Найденов са лъжци по природа - така лидерът на социалистите Сергей Станишев отговори на твърденията на управляващите, че брат му - Георги Станишев, има участие във фирми, свързани с горски заменки. Бившият премиер нарече тотална лъжа замесването на името на брат му в скандала със сделката с дюните край Несебър. Станишев напомни, че брат му е архитект, но беше категоричен, че няма и един квадратен метър собственост по Черноморието, нито пък участва във фирми, замесени в заменки.

Лидерът на БСП посочи, че управляващите атакуват силно както него, така и семейството му. Според Станишев нападките са, защото властта се страхува от него. „Брат ми е архитект. Той няма нито една заменка и нито един декар, бих казал, нито един квадратен метър по Черноморието. Точка. Но тези хора са лъжци по природа очевидно", коментира Станишев.

Той отвърна на удара като поиска вътрешният министър Цветан Цветанов да обясни връзката си с бизнесмена Тодор Бояджиев, чието име също се свърза със скандала. „Неговият кумец – господин Бояджиев, за първите две години и половина само от управлението на ГЕРБ е спечелил поръчки за 25 млн. лв. Неслучайно господин Цветанов връчва на господин Бояджиев наградата „Златен гвоздей" за 2010 година. Наистина тази близост на господин Цветанов с господин Бояджиев е златна", каза още лидерът на социалистите.

По думите на Станишев властта е можела да забрани процедурата още през 2011г., но всъщност е част от далаверата. И припомни, че още със закон по време на неговия кабинет бил спрял заменките, ощетяващи държавата.