Кандидатстудентската кампания за настоящата година за Висше Училище Международен Колеж/ВУМК/ стартира с началото на кандидатстудентските борси, които от 25 Февруари до 28 Март ще се състоят в 8 български града - София, Пловдив, Велико Търново, Варна, Добрич, Бургас, Стара Загора и Монтана, съобщиха от институцията.

Тази събота, 27 Февруари, е и първият кандидатстудентски изпит във висшето училище, а желаещите да се явят имат тази възможност всяка последна събота на месеците до септември, освен в Добрич и в София, Бургас, Пловдив, Велико Търново и Варна.

Благодарение на партньорството на колежа с университетите от Великобритания – Уелски университет в Кардиф /University of Wales Institute Cardiff -UWIC/, Университета в Бирмингам /University College of Birmingham/, Университета в Портсмут /University of Portsmouth/, както и други висши учебни заведения от цяла Европа – български студенти могат да получат качествено образование, акредитирано не само в България, но и във Великобритания, в рамките на 3 години, каквато е системата на Острова.

ВУМК е акредитирано висше учебно заведение, като в допълнение на българската има и британска акредитация от Уелския университет в Кардиф /UWIC/ . Британците признават напълно учебните планове на специалностите, които при това се преподават изцяло на английски език тук в България.

Такива специалности във ВУМК са: Хотелски мениджмънт /Hospitality Management/, Бизнес информационни системи /Business Information Systems/, Международен Бизнес и Мениджмънт /International Business Management/. Поради големия интерес към възможността за британско образование в България , UWIC е в процес на акредитация на още една специалност във ВУМК – Бизнес и мениджмънт /Business and Management Studies/, в която има възможност студентите да специализират във Финанси, Търговия, Човешки ресурси, Бизнес право, Икономика, Стратегически мениджмънт и предприемачество. След успешно преминат цикъл на обучение студентите на ВУМК в англоезичните специалности завършват с британска бакалавърска диплома BA /Hons/ от Университета в Уелс /University of Wales/ в допълнение към българската, издадена от ВУМК.

За бакалаврите от академичната 2010/2011 година освен престижната магистърска програма на UWIC – Master of Business Administration /MBA/, Международен колеж ще предлага обучение в България и по друга такава магистратура – Бизнес администрация в туризма /TBA/ – програма на University College of Birmingham, UK. 

Всички тези специалности са много добра алтернатива на обучението в чужбина, тъй като предоставят британско качество на образование, контролирано от университетите на Острова, възможност за пътуване и продължаване на образованието в множество други престижни университети в Европа и САЩ, осигурени стажове в чужбина по време на обучението, и в същото време – много по-ниски разходи в сравнение с обучение където и да е в Европа.

Кандидатстудентските изпити във ВУМК са безплатни, а документите се подават директно на сайта на колежа или на място.