Факт е, че има събуждане на икономиката у нас. Разширяват се съществуващите производства, целта ни е до края на годината още няколко нови заводи да бъдат отворени. Това каза в Плевен министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев при първата копка за нова фабрика за автомобилни кабелни системи, съобщава БНР.

 

България да тръгне по пътя на икономическия растеж. Това е нашето желание и направихме всичко възможно тази инвестиция да се реализира много бързо, коментира Стойнев.

 

Всяка една работодателска организация вече го признава, че България се е отлепила от дъното и техническите данни също така са главното доказателство - 1,1 икономически растеж през четвъртото тримесечие на 2013, 1,6 през 2014 година, 2013 година - повече чуждестранни инвестиции, отколкото през 2012. За нас е важно е, разбира се, и чуждестранните инвеститори, както и българските, да се чувстват добре в България, да подобряваме бизнес климата.

 

Предстои и гледане на нов закон за насърчаване на инвестициите. Преди това ще бъде обсъден с всички работодателски организации и се надявам да бъде подкрепен и от опозицията, тъй като става въпрос за работни места, за хората, постоянно да си получават доходите, да бъдат сигурни за своето бъдеще.

 

Близо 29 милиона лева са инвестициите, които ще бъдат вложени в изграждането и оборудването на новата фабрика за автомобилни кабелни системи. Със започването на производствената дейност поетапно ще бъдат разкрити 600 работни места.