За първия търг за предприятието „Химко”- Враца специално създадената компания не участваше. Желанието е на втори търг държавата да участва. Това каза по време на парламентарния контрол Драгомир Стойнев, министър на икономиката и енергетиката, предава Агенция „Фокус”. 

„Състоянието на предприятието е добро. Това предприятие има бъдеще”, допълни Стойнев. По думите му, са необходими инвестиции. „Привличаме и ще продължаваме да привличаме инвестиции, които могат да донесат по-висока добавена стойност на крайния продукт”, каза още министърът. 

 „Ако всички проблеми от юридическа гледна точка бъдат изчистени, тази специална инвестиционна компания, която бе създадена, ще участва. А 80-90% от сумата ще се върне отново в държавата с приходи за НЕК и НАП. Най-важното е, че ще бъдат изплатени заплатите на хората. Те са били ограбени през годините. Има интерес към това предприятие. Не мога да кажа кой ще бъде инвеститор. Той не е взел крайното си решение. Нашите разчети показват, че това предприятие може да бъде печелившо”, обясни министър Драгомир Стойнев.