Индексите в последната за седмицата борсова сесия завършиха разнопосочно в САЩ. Сините чипове в Dow Jones се понижиха с 0.29% до 11063 пункта, а широкият индекс S&P500 се покачи с 0.20%. По-чувствителен е ръстът на технологичния NASDAQ, който се надигна с 1.37% до 2469 пункта.

За доброто представяне на технологичния сектор заслуга имат акциите на Google, които се покачиха с 11%, след като лидерът сред интернет търсачките съобщи за 32% ръст в печалбата си за третото тримесечие.

Финансовите акции бяха слаби заради кризата с ипотекираните жилища. Bank of America за втори пореден ден чувствително се смъква, сега с 4.9%. J.P. Morgan Chase се понижиха с 4%.

Коментарите на председателя на Федералния резерв успокоиха страховете, че централната банка може да реагира твърде силно, но същевременно според MarketWatch вече изникват въпроси дали пазарът не очаква твърде много от бъдещите монетарни стимули. А и очакванията могат да движат цените само ограничен период от време.

Печалбите на General Electric разочароваха пазара и акциите на диверсифицираната компания паднаха с 5%. Акциите на производителя на играчки Mattel се сринаха с 6.5% заради свиване в приходите на важно поделение. Най-печеливши в Dow Jones Industrial Average бяха Hewlett-Packard, Cisco и Microsoft.

Сред многото публикувани вчера статистики, индексът за потребителското доверие показва влошаване през октомври. Прави впечатление, че продажбите са нараснали, заедно с тях и бизнес запасите, но бизнес запасите нарастват по-бързо от потреблението. Производителят на хард дискове Seagate Technology скочи с 22%, след като компанията съобщи, че има кандидат за покупката й.