Главният акционер в ЦСКА Александър Томов обяви, че тимът пуска в продажба 3 млн. акции с номинал от три лева всяка. 

"На 28 февруари Комисията за финансов надзор утвърди проспекта за публично предлагане на акции. Това е огромно признание за всички, които помагаха на ЦСКА. В клуба е осигурена пълна прозрачност на финансите, направен е задълбочен одит. Наследеният огромен дълг успешно намалява и е управляем", заяви Томов, цитиран от MediaPool

Минималният пакет от акции, който ще може да бъде закупен, е 10 броя. Акционерите няма да придобиват каквито и да било от дълговете на тима и ще могат да участват пряко или чрез свой представител в акционерното събрание на клуба и да получава дивиденти. 

"Методът е стандартният, описан в Търговския закон. Акциите са в свободна продажба. Ние очакваме нашите фенове да си закупят акции. Всеки, който обича клуба, ще може да покаже това. Ние очакваме няколко десетки хиляди фенове да си закупят акции, но това ще бъде публично оповестено. Ние целим да обединим нашите фенове. Затова не се различаваме по методи от Арсенал, например. Публичната отчетност е много важна, ние ще трябва да се отчитаме постоянно. Това е абсолютна прозрачност", каза Томов. 

Според него реалната цена на акциите е била пет лева, но клубът е решил да я намали. 

"Ще сме на много сериозен финансов плюс. Ако продадем милион и 400 000 акции, ще е успешна емисия. Ще има и втора емисия, тези акции са 30% от всичките на ЦСКА", прогнозира Томов. 

"Наследихме 40 милиона дългове, станаха 35, после 20, сега са не повече от 15-16 милиона, но част от него е към наши фирми. Ще платим немалка сума, за да изчистим нещата по лиценза", допълни Томов.