Тошко Тодоров ще бъде заместник-изпълнителен директор на Националната агенция за приходите /НАП/. Това стана ясно след срещата на премиера Бойко Борисов с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и с изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов, съобщи правителствената информационна служба.

На министър-председателя е представен доклад за резултатите, постигнати от агенцията от 2006 г. до 2009 г., както и приоритетите на НАП през тази и следващата година в условията на световна финансова и икономическа криза. Докладвано е за добра събираемост на данъците, включително и на ДДС, която е една от най-високите в Европа. Същата оценка дават и анализите на Световната банка и Международния валутен фонд, се посочва в съобщението.

Премиерът Бойко Борисов е подкрепил екипа на Красимир Стефанов и е посочил, че разчита на експертите в ръководеното от него ведомство.

Тошко Тодоров е завършил Финансово-стопанската академия „Димитър Ценов” в Свищов. Бил е директор на данъчнатa администрация в Добрич от 1998 до 2005 година. След това работи като зам.-директор в Областното управление на НАП във Варна, а след 6 месеца е изтеглен в Централното управление в София. Системата на НАП напуска „по взаимно съгласие” в началото на май 2008-ма. Оттогава работи като експерт към политическа партия ГЕРБ, а от малко повече от месец има и граждански договор с ДАНС.
Името му нашумя след участието му като икономически експерт на ГЕРБ в първия дебат между Сергей Станишев и Бойко Борисов и представители на техните съвети.