Трейс груп холд ще строи кръстовище на две нива в столичния кв. Младост, на булевардите Андрей Сахаров и Андрей Ляпчев, съобщиха от компанията чрез сайта на Българската фондова борса.

Според съобщението, договорът между Столична община и Трейс е сключен на 20 август тази година, като финансирането на проекта е от общината. Договорът е на стойност 8 857 104.77 лева. Срокът за изпълнение е 360 календарни дни, считани от издаване на строителното разрешение, а изпълнител е Трейс Виа с водещ партньор Трейс Груп Холд АД и партньор Виа план ЕООД.

Целта на проекта е да се изгради ново транспортно трасе, което да бъде алтернатива на бул. Александър Малинов и да създаде нова възможност за връзка между кв. Младост-1 и кв. Младост-2, както и към южните територии и центъра на София, уточняват от дружеството.

От компанията допълват, че ще бъде изградено четириклонно кръстовище на ниво терен при бул. Андрей Сахаров и продължението на ул. Св. Киприян, а директното направление по бул. Андрей Сахаров ще се осъществява чрез преминаване на второ ниво над бул. Андрей Ляпчев.