Касирането на изборите и провеждането на нов вот е по-лошият вариант за развитието на страната, отколкото сформирането на някакво правителство и евентуални предсрочни избори. Коментарът е на лидера на КТ Подкрепа д-р Константин Тренчев.

Синдикалният лидер заяви, че не може да подкрепи бъдещ кабинет начело с Пламен Орешарски, преди да е наясно с програмата, която предлага този кабинет.

Според д-р Тренчев безвластието у нас се отразява крайно негативно на бизнеса, а проблемите на хората се задълбочават, затова страната ни се нуждае от парламент и правителство възможно най-скоро, колкото и кратко да съществуват те.

„Предполагам, до предсрочни избори ще се стигне, вероятността е много голяма. При това разединение на хората, при тази тежка политическа конфронтация, трудно ми е да си представя стабилно, работещо Народно събрание, оттам респективно - правителство", добави Тренчев.

Колкото до един бъдещ кабинет начело с Пламен Орешарски, от Подкрепа заявиха, че имат готовност да подкрепят добрите предложения, както и да критикуват лошите. Тренчев припомни, че досега партиите са обещавали много, а след това са търсили начини да се оправдаят.

„Дано българските политици са разбрали, че повече не може да се кара така, както я караха 23 години. Дайте да се докопаме до властта, за да напълним кошничката. Ако това като мотивация не се смени, нищо добро не ни чака, но и тях нищо добро не ги чака" коментира синдикалният лидер. Той е категоричен, че е крайно време е да се направи нещо за хората, за държавата, за доходите, защото хората няма накъде повече да отстъпват. Според Тренчев експертният кабинет на ГЕРБ е малко вероятен.