"Топлофикация – София" започва кампанията си за отчитане на уредите за ползвана топлинна енергия през изминалия сезон, съобщават от дружеството.

За разлика от друга година, вместо от началото на май, някои от другите топлинни счетоводители събират данните от топломерите и от водомерите за топла вода от около седмица.

Графикът за отчитане на уредите е публикуван на съответната уеб страница.

Запазваме онлайн час за жалба в „Топлофикация София“

Всички клиенти, които са на прогнозен годишен отчет, имат право на две дати. При невъзможност да осигурят достъп до имота на тези дати, потребителите могат да се свържат с топлинния си счетоводител и да заявят допълнителна дата за индивидуален отчет, която се заплаща.

istock
istock

Потребителите трябва да осигурят достъп до всички жилища, включително и до апартаментите, в които отоплителните тела не се използват или са свалени.

От "Топлофикация – София" припомнят, че летният период е най-подходящото време за смяна на уредите за дялово измерване заради отслабващата им батерия и с такива, които имат възможност за дистанционен отчет (за тях крайният срок е 2027 г.).

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase