7-14 септември

Какво се е случило до този момент? След колапса на пазара на недвижими имоти са фалирали около 10 американски банки, най-голямата от които е Bear Sterns (Бер Стърнс). В началото на септември правителството на САЩ обявява, че ще поеме контрол над Fannie Mae (Фани Мей) и Freddie Mac (Фреди Мак), компании отговорни за 50% от ипотечните заеми в страната, пазар на стойност 12 трилиона долара. Анализатори твърдят, че най-лошото от кризата е отминало.

Неделя, 14 септември

Lehman Brothers (Лимън Брадърс) се оказа, че изпитва сериозни финансови затруднения и спешно търси купувач. До неделя обаче купувач нe се намери и малко след полунощ 158-годишната финансова институция бе принудена да обяви банкрут.

Часове след това Bank оf America (Банк ъф Америка) обяви, че ще купи Merrill Lynch (Мерил Линч) за $ 50 милиарда, за да предпази банката от фалит.

Отгоре на всичко American International Group (AIG) (Америкън Интърнешънъл Груп (Ей Ай Джи)), най-големият застраховател в света, заяви, че ще продаде част от проблемните си активи, за да се предпази от кризата.

Всичко това принуди ФЕД и 10 големи банки да създадът фонд от $ 70 милиарда за помагане на закъсали финансови институции. Централната банка на САЩ пък облекчи процедурата по заемане на пари.