Новият президент на САЩ Доналд Тръмп се отказва от президентската си заплата, това заяви той по време на първото си телевизионно интервю като президент пред CBS. Тръмп добави, че дори не знае колко печели президентът.

"Мисля, че трябва по закон да получавам поне $1 годишно, значи ще го получавам“, каза Тръмп, а журналистът му поясни, че се отказва от  $400 000 годишно.

Тръмп ще стане третият президент в историята на САЩ, който да няма взима заплата, пишат американски медии. Хърбърт Хувър и Джон Ф. Кенеди и двамата са дарили заплатите си за благотворителност.

Новоизбраният президент първо заяви, че няма да взима заплата още по време на предизборната кампания през септември 2015 г. и заявки, че отказът от заплатата за него „не е голяма работа".

Тръмп заяви още, че планира да депортира или вкара в затвора от 2 до 3 милиона имигранти без документи, живеещи в Америка. Той заяви, че ще започне това, което може да се окаже най-голямата масова депортация в съвременната история, обещавайки незабавно да депортира рекорден брой хора от страната.

Вижте още: 

Какво успокои пазарите след Тръмп