Имуществото на банки в затруднено положение ще бъде предложено за продажба, стана ясно от изявление на финансовия министър на Великобритания Джордж Осбърн. Той посочи, че масивна разпродажба на активи ще има на банката Northern Rock, а също и че е дошъл моментът, в който данъкоплатците, които спасиха банките във вихъра на кризата, е време да бъдат овъзмездени за жеста.

Осбърн каза, че според него несвойственото за гражданите положение, при което те са собственици на банков бизнес, е на път да приключи. Интерес към активи на банките имали както строителните предприемачи, така и големи бизнесмени от ранга на Ричард Брансън във Великобритания, инвестиционната група NBNK, Tesco Bank и други. Само от Northern Rock Осбърн очаква около 1 млрд. лири приходи.

Осбърн намекна, че занапред банките трябва да бъдат поставени в такава регулация, че около дейностите им, като например банкирането на дребно и инвестиционното банкиране, трябва да бъде поставена предпазна стена, за да се избегнат аналогични на сегашните проблеми в бъдеще.