Похвална инициатива е подела общината в Бургас. По кварталите се премахват незаконни гаражи, а на тяхно място се правят детски площадки. Асфалтира се и за пръв път се правят образцови паркинги, които са безплатни за живеещите там. Въпросът е колцина ще могат да се възползват от това?

 

Репортерът на Дарик радио в морския град Диана Бедросян предава от най-големият квартал в Бургас - "Меден рудник". В него със сигурност живеят десетки хиляди граждани. Броят на паркоместата, които общината им построява  (с неназована сума) е цифром и словом 100 (сто).

 

Ето и официалните данни за събитието:

 

Община Бургас изгради нов безплатен паркинг с близо 100 места в най-големия си жилищен комплекс "Меден рудник".

Паркингът се намира в близост до бл. 433 и обновената сграда на кухня-майка за домашния социален патронаж. Положеният нов асфалт е 2 200 квадратни метра.

Изградени са още 300 метра улични бордюри, подходи към блока и рампа, улесняваща трудноподвижните хора. Паркингът е построен по желание на хората от комплекса, на място, където преди това имаше безразборно струпани 80 незаконни гаража.

През последните няколко години по инициатива на Община Бургас от територията на "Меден рудник" са премахнати 2 000 незаконни гаражни клетки. Според възможностите на бюджета освободените площи поетапно се превръщат в детски площадки, тротоари или в нови функционални паркинги.

В момента Община Бургас изгражда безплатни нови паркоместа в големите жилищни комплекси.