На 1 юли стартира предлагането на дялове от ДФ Адванс Глобал Трендс – най-новия фонд от фамилията фондове Адванс, управлявани от Карол Капитал Мениджмънт, напомниха от компанията.

Фондът има глобален фокус и е първият фонд за България, който предлага експозиция към всички основни класове активи - акции на развити и развиващи се пазари, облигации, суровини, недвижимо имущество и кеш - както DarikFinance.bg вече ви информира.

Според фондовите мениджъри, в Адванс Глобал Трендс е подходящо да се инвестира както при възходяща, така и при низходята тенденция на капиталовите пазари. Фондът има агресивна стратегия инвестираща основно във високо рискови активи, когато пазарите на акции са позитивни и ще преминава към дефанзивна стратегия основно в инструменти с по-нисък риск – ДЦК, облигации и кеш - когато пазарната среда е негативна.

Стратегията на фонда позволява поддържането на голям процент кеш при неблагоприятна пазарна среда с цел предпазване на инвеститорите от значителни загуби. Инструментите, с които се структурира портфейла на Адванс Глобал Трендс са борсово търгувани фондове (ЕTF).

 

Дяловете на Адванс Глобал Трендс са деноминирани в евро, като номиналната стойност на един дял е 1 евро.