Да потърсиш мечтите си на самолет и то без билет е възможно само в холивудските филми... и в България. Може би трябва да си зададем въпроса, зад колко от лицата около нас се крият мечтатели, които непрекъснато търсят красивото и уникалното в живота.

 

Не си мислете обаче, че те са пътешественици или гратисчии. Нищо подобно – те са хора, които умеят да летят чрез мечтите си. Такива са хората подели инициативата „В самолет без билет”.

 

Това е поредица от събития, които представят млади автори в областта на приложните изкуства. Разбира се, там канят най-близките си приятели, сред които е и колегата Димитър Събев, който заедно с Марта Младенова ще ни разкаже как мечтите се превръщат в реалност.

Всичко започва, когато няколко приятели решават да покажат мечтите си чрез своите ръчно изработени предмети, но идеята за изложба им изглежда малко скучна и правят парти.

 

 

Скоро и други творци започват да изпращат запитване за участие. Събитието става ежемесечно. До сега са представени 16 автори със свои ръчно изработени бижута, керамика, текстил, играчки, осветителни тела и декорации. Някои от тях са с художествено образование, за други това е само хоби.

 

Най- ценното и интересно в самите партита е, че може да се срещнете с творците, за да научите лично от тях подробности за материалите и технологията на изработване. Знания които изглеждат едва ли не абстрактни в днешния дигитализиран свят.

Освен това може да се сдобиете с уникален предмет изработен със специално внимание, в които е вложена истинска емоция.

 

И всичко това е под формата на неангажиращо събиране с музика, танци и вино, на което всеки е поканен.