Иновативният виртуален „магазин за кредити” на БНП Париба Лични Финанси, България спечели конкурса Български награди за уеб в категория „Браншови награди за уеб – Финанси и застраховане”.

Сайтът беше и сред финалистите в раздел „Професионални награди за уеб - Адаптивен дизайн (Responsive дизайн)”.

По данни на компанията само за 6 месеца след старта на сайта през януари 2013 г. е отбелязан ръст от 77% на онлайн молбите за кредит спрямо предходното полугодие.

Във връзка с тази тенденция Луик Льо Пишу, изпълнителен директор на БНП Париба Лични Финанси, България заяви:

„Ние сме приели като свой ангажимент да предоставяме на хората най-иновативните и удобни решения за кредит. Уверени сме и, че интернет ще бъде все по-важен канал за продажби. Ето защо разработихме и предложихме на клиентите иновативния виртуален „магазин за кредити”, който изцяло променя концепцията за комуникация с тях. Наградата от българска уеб асоциация е висока оценка за работата на нашия екип и доказателство, че компанията ни е лидер в сектора на онлайн кредитирането."

С цел да бъде максимално удобен новият сайт е разработен с т.нар. адаптивен дизайн от уеб агенция . Това означава, че дизайнът му се трансформира така, че да е удобен за ползване на всички видове устройства – стационарни компютри, лаптопи, таблети, смартфони и т.н.

Друго предимство на виртуалния „магазин за кредити” е лесното и интуитивно „пазаруване”, благодарение на иновативните функционалности, вградени в сайта. Като първа стъпка, клиентите имат възможност лесно да конфигурират най-удобния и съобразен с техните нужди и проекти потребителски кредит, използвайки интерактивния кредитен калкулатор-симулатор. Това означава, че те могат да изберат размера на вноската и периода на изплащане според собствения си бюджет.

При следващата стъпка могат да видят подробна информация за таксите и годишния процент на разходите. Така клиентът се запознава с всички допълнителни суми по кредита и точно колко ще трябва да плати в края на периода. Всички финансови продукти са с фиксирани лихва и месечна вноска за целия срок на кредита.

Ако клиентът предпочита да се срещне с консултант лице в лице, може да използва функционалността „Споделяне на местоположението” и лесно да бъде насочен от сайта към най-близкия офис на компанията. Така интернет страницата действа като връзка към „офлайн” мрежата на БНП Париба Лични Финанси, България.