Шефът на здравната каса Пламен Цеков не е декларирал доходи за близо 22 000 лева от друга стопанска дейност, както и обезпечение срещу банков заем за 80 000 евро, съобщиха от Сметната палата, като публикуваха несъответствията в декларациите на лица, заемащи висши държавни длъжности.

Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев пък не е декларирал покупка и продажба на апартамент с площ 168 кв. м. и паркомясто в Несебър, както и задължение към банка в размер на 90 000 евро, обезпечено с учредяване на законна ипотека върху посочения имот.

Голяма част от несъответствията в декларациите са свързани с недеклариране на продажба или придобиване на употребявани автомобили, както и с доходи на съпрузите на лицата, които са задължени да подават декларация. Подобен е случаят с шефа на столичната дирекция на МВР Валери Йорданов, който не е декларирал придобиваното на употребявано БМВ.

Депутатите Бисерка Петрова и Кристияна Петрова не са декларирали доходи от друга стопанска дейност в размер на повече от 20 000 лева, при Деница Гаджева размерът на недекларираните доходи е по-малък - 8 000 лева. Заради придобити от депутата Даниел Георгиев имоти пък Сметната палата е поискала данъчна проверка, но тя е установила, че няма несъответствие между доходите на депутата и притежаваното от него имущество. Освен депутати сред нарушителите има кметове, членове на общински съвети и съдии.