Околовръстният път на София е изпълнен качествено от гледна точка на одобрените проекти и на това, което е замислено. Това каза директорът на дирекция Контрол на строителството в общината Влади Калинов. Ето коментара му в предаването на Дарик “Кой говори“:

Не виждам някъде да има проблем по цялата конструкция на това пътно съоръжение. Никъде не е имало проблем в самия околовръстен път. Околовръстният път представлява естествено разсичане на пътя на реките, които слизат по склона на Витоша към ниската част, към София. Би следвало пътят на тези реки да бъде намерен вярно и да е намерен вярно.

 

Проблемът, който се получава, това, което ние констатираме, е, че водата, която слиза от планината надолу, не е доведена по начина, по който трябва. Довеждането на тази вода се случва през целия този квартал, който стои отгоре, за да стигне по читав и чист начин до съоръжението, което е долу.

 

Водостокът, който е направен, е доста сериозен, вярвайте ми, вътре може да влезе техника през него. Той наистина е сериозен и ако той не беше запушен, нямаше да има този сериозен проблем. Нашата работа сега е да открием основната причина и да се опитаме в течение на времето да отстраним това, което е довело до там.

Бъдете сигурни, че няма да стане веднага. Ние ще направим най-бързите мерки, които да могат да ни гарантират нормалната експлоатация при нормални условия, което е случая, а за дъждовете в никакъв случай не можем да говорим, че паднал един дъждец и всичко е ОК. Виждали ли сте Перловската река толкова пълна?