В България се правят опити за предизвикване на гражданска война, подготвят се и терористични актове, зад които седят Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Румен Николов-Пашата.

Това заяви лидерът на партия „Атака" Волен Содеров.

По думите му „хулиганската вандалщина" е организирана от партия ГЕРБ, за да настъпи дестабилизация на страната и ГЕРБ да си върне отново властта.

По думите на лидера на Атака премиерът Пламен Орешарски трябва да вземе мерки за възстановяването на реда в страната, а ако не успее - да подаде оставка.

„Снощи на територията, около и близо до централата на партия „Атака" беше извършена хулиганска вандалщина. Всичко това говори за подготвяне на терористични актове и на кървави сцени, зад което стои Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Румен Николов-Пашата и други гангстери, които работят за Борисов в момента. Това е опит на ГЕРБ да предизвика гражданска война и хаос с цел да се върне във властта", коментира Сидеров вчерашния протест пред централата на „Атака".

Той заяви, че от партията са поставили въпроса пред Орешарски да освободи партийните назначения, които по думите на лидера на Атака, са били натрапени:

„Категорично сме против назначаването на областни управители от ДПС в определени области на страната, защото „Атака" започва протестни действия срещу съответните представители на ДПС".

Волен Сидеров определи ситуацията в страната като тревожна и заяви, че ще информира и европейските органи.