Българско-американска стартираща компания привлече 1.9 млн. долара инвестиция. Дружеството се казва Rifiniti и разработва специализиран софтуер, който помага на бизнеса да използва офис пространството си по-оптимално. Това съобщиха от самата компания, която е е базирана в Бостън, но разработката на продукта се прави в София.

Началото на проекта е дадено през 2012 г., като той се разработва в един от големите американски акселератори в САЩ - Mass Challenge, през миналата година, където Rifiniti е сред 26-те финалиста миналата година, съобщава "Капитал Daily".

Основателите на проекта са българката Ирина Младенова и американецът Майкъл Грести, които използват богатия си опит в областта на недвижимите имоти, за да създадат продукт, който ще помогне на бизнеса по-оптимално да управлява офис пространството си.

Той представлява SaaS (сотфуер като услуга) платформа, която чрез специални алгоритми помага да се оптимизират работните процеси и най-вече да се използва оптимално работното пространство.

Според екипа на Rifinite над 50% от офис пространствата реално не са използваеми непрекъснато, като този показател расте с навлизането на съвременните технологии и превръщането на офиса във все по-мобилно "пространство". Възможността на все повече хора да работят от дистанция всъщност означава, че офис пространството на работодателя не се използва оптимално и всъщност той "плаща" за нещо, което не се употребява.