Алчността на Wall Street достигна нови върхове. Вчера агенти на ФБР извършиха арести на хедж фонд мениджъри, които са разследвани за схема, донесла им повече от $ 53 млн. печалби, благодарение на търговия с вътрешна информация. В схемата са участвали 7 души от финансовата индустрия.

Четирима са били уличени в измама с ценни книжа, а други трима, заподозрени в документни престъпления, са признали вината си пред властите. Финансистите са работили за едни от най-представителните хедж фондове в Америка - Diamondback Capital Management и Level Global Investors. Антъни Шиасон, който е съосновател на Level Global Investors е единият от заподозрените в създаването на схемата. Той се е предал на властите в Ню Йорк, а престъплението, в което е уличен, може да му донесе присъда от 10 години.

Измамата е била свързана с получена предварителна информация за финансови резултати на компанията Dell. Единият от хедж фондовете извлякъл 3.8 млн. долара печалба от това, а друг спечелил 1 млн. долара. Инвестиционна фирма пък успяла да избегне загуби за 78 хил. долара, възползвайки се от предварително получената информация.

Самият Антъни Шиасон спечелил $ 53 млн., заемайки с къси позиции на Dell, преди да бъде официално оповестен отчета на компанията, в който са отразени финансовите й резултати.