В лондоското Сити имаше "възмутителни ексецсии", обяви снощи кметът на града Борис Джонсън. Той отправи предупреждение към правителството да не забавя възстановяването на икономиката с обременяващи правила. Джонсън посочи пред членове на общинския съвет на Лондон, че проблемите в столицата са били преувеличени и според него градът има добри предпоставки да излезе от финансовата криза в по-добро състояние.

Лондон има квалифицирана работна ръка, уникално местоположение във времевата зона и "подходящия език",

обяви кметът. За подобряване на транспортните връзки в Лондон много неща зависят от ангажимента на правителството към бюджета на града, който възлиза на 39 млрд. паунда.

Според Джонсън сега е моментът да се инвестира в Лондон не само защото така британската столица ще може да създаде нови работни места и да стане конкурентноспособна сега, но и защото градът ще стане конкурентноспособен и в бъдеще.

Миналата седмица кабинетът бе принуден да подпомогне финансовата система, обявявайки спасителен пакет на стойност от 40 млрд.

паунда. Кметът наблегна на инвестиционните и инфраструктурните възможности, сред които са усъвършенстването на метрото и други инфраструктурни проекти.Reuters

Източник