За трета поредна година фондация „За нашите деца“ организира благотворителен търг „Вечер на добродетелите“, който ще се проведе на 17 ноември в Auto Union Center. Патрон на тазгодишното събитие в лично качество е българският еврокомисар Кристалина Георгиева, която и през 2010 година бе част от инициативата „Вечер на добродетелите“, дарявайки свои лични предмети за благотворителния търг. 

Каузата на благотворителното събитие тази година е набирането на средства за изграждането на Детска къща за малки деца с тежки увреждания, както и за изоставени новородени, които не могат да бъдат осиновени или настанени в приемни семейства. За изграждането на дома са необходими 80 000 лева.

За да дадат шанс за щастливо детство и бъдеще за всяко изоставено дете с увреждания, предмети за благотворителния търг вече дариха първата дама на България Зорка Първанова, министрите Нона Караджова и Лиляна Павлова, първата дама на Турция Хайрюниса Гюл, олимпийската шампионка на троен скок Тереза Маринова, легендарната българска актриса Татяна Лолова, Орлин Горанов, изпълнителният директор на „Овъргаз“ и председател на БСК Сашо Дончев и много други.

Благодарение на традиционната подкрепа на много български политици, спортисти, артисти, дипломати и представители на бизнеса, през 2009 г. бяха събрани повече от 30 000 лева, с които фондация „За Нашите Деца“ осигури дом на 17 изоставени българчета и подкрепи 64 българи да вземат у дома си чуждо дете.

Грижата за децата продължи и през изминалата година, когато под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и министъра на външните работи Николай Младенов, „Вечер на добродетелите“ събра 66 510 лв. Със събраните средства екипът на фондацията помогна на 19 деца да намерят дом и родители, а други 117 деца не бяха изоставени в социални домове в страната. Над 40 приемни и кандидат-приемни семейства получиха подкрепата на фондацията в отглеждането и приемането на дете от социален дом.

Водещи на „Вечер на добродетелите“ и тази година ще бъдат известните журналисти Мира Добрева и Драго Симеонов, които от години подкрепят каузата на фондация "За нашите Деца" и са ангажирани с подобряването живота на децата в България. За стилната атмосфера на събитието ще допринесат изпълненията на Васил Петров и струнния квартет СТРИНГС.