Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов е подал оставка, а премиерът я е приел, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет. Като мотив за оттеглянето си от поста Прегьов посочва лични причини.

Георги Прегьов е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството от август 2009 година. Тогава той влезе в екипа на Росен Плевнелиев, а в министерството ресорът му бе Дирекцията за национален строителен контрол, Агенцията по геодезия, картография и кадастър, Дирекция "Инвестиционни дейности", Дирекция "Технически правила и норми".

На 4 септември Росен Плевнелиев бе посочен за кандидат за президент на ГЕРБ. Той подаде оставка като министър на регионалното развитие и оваканти поста на 7 септември. На неговото място бе назначена заместничката му Лиляна Павлова, която отговаряше за усвояването на европарите. Неин наследник на поста е досегашният областен управител на Ловеч Николай Нанков.

Министър Павлова заяви, че както и досега строителството на пътища ще бъде приоритет в работата на ведомството.

Междувременно стана ясно, че оперативна програма „Регионално развитие" е шампион сред оперативните програми. Тя е отличник както по договорените, така и по разплатените средства.