От днес започва строителството на кръстовище на две нива на булевард „Академик Иван Гешов" и улица „Св. Георги Софийски" в столицата. В четвъртък заместник-кметът по транспорта Любомир Христов обяви началото на този проект и обясни, че строителните дейности ще започнат през почивните дни, за да се избегне натоварения трафик.

Към момента няма да бъде спирано движението на тролейбусите в района на Медицинската академия, обясни заместник-кметът Любомир Христов. По думите му в средата на май ще станат ясни останалите промени в движението във връзка с изграждането на кръстовището.
„Предстои изграждане и на временна връзка за тролея в този участък, за да може да бъде осигурено безпроблемно обслужване с градски транспорт. Там има мрежа на тролейбусното трасе. Важно е да уточним, че всички усилия в рамките на строителството на този обект са насочени и към запазване на постоянно обслужване с обществен транспорт на тази връзка", добави Христов.

В неделя и понеделник затворено за движение ще бъде кръстовището на булевард „Никола Петков" и улица „Любляна", на Околовръстния път. Ще бъде извършен цялостен ремонти, а движението ще става по обходни маршрути.

„За съжаление е наложително затварянето, няма възможност да се извършат строителните и възстановителните работи по друг начин с временно запазване на движението. Обходният маршрут е по „Любляна"-„Бояна" и връзка с „Монтевидео" и Околовръстния път, и съответно по булевард „Овча купел", обясни още заместник-кметът по транспорта Любомир Христов.