Тази седмица представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите ще се срещнат с премиера Бойко Борисов, за да обсъдят исканията си за осигуряване на безакцизно гориво през следващата година и премахването на данъка върху евросубсидиите. Това съобщи в интервю за Дарик председателят на браншовата организация Радослав Христов. Той припомни, че все още зърнопроизводителите не са получили отговор от кабинета защо не се изпълнява подписаният в началото на юни меморандум с Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Пред Дарик Радослав Христов уточни, че миналата седмица зърнопроизводителите са имали среща с финансовия министър Симеон Дянков, която обаче така и не се е състояла. „Господин Дянков, образно казано, се скри или избяга и аз не знам как да го нарека. Търсим развитие по-нагоре”, каза Христов.

Земеделският министър Мирослав Найденов е поел ангажимент да се направи среща между представители на Националната асоциация на зърнопроизводители и премиера Бойко Борисов. „На премиера ще кажем, че поетите ангажименти трябва да се изпълняват и държим да се изпълнят поетите ангажименти в меморандума, говорим за безакцизните горива за земеделските производители и да не се налага данък печалба на европейските средства”, каза председателят на асоциацията на зърнопроизводителите.

На въпрос какво ще се случи, ако това не бъде изпълнено, Христов коментира, че Управителният съвет на асоциацията ще реши какви действия ще бъдат предприети по-нататък и допълни, че може да се очаква всичко.