Лекарите в Кюстендил работят, а това че на места някои ги подтикват да протестират и искат да ни „извиват ръцете” в момента, е факт.

Това каза при визитата си в кюстендилската болница министър-председателят Бойко Борисов, предаде радио "Фокус" - Кюстендил.

„Всички виждате, че парите в държавата са похарчени по безобразен начин и забавянията в изплащанията ще продължат дотогава, докато държавата не си събере натрупаните от 20 години демокрация вересии”, уточни Борисов.

Премиерът пожела на всички лекари да са живи и здрави и да не се подвеждат, тъй като всичко, което държавата има като финансови средства, се дава и здравната реформа ще продължи, като някои ще бъдат недоволни от това, което се случва.

Министър–председателят посочи болницата в Кюстендил за пример на работещо здравно заведение, което няма никакви задължения и се грижи добре за пациентите си.

Той уточни, че позиция и коментар по енергийните теми ще направи в петък, като дотогава няма да коментира тези също важни за страната въпроси.