По-големи заплати ще взимат служителите в пощите от утре. За по-високото месечно възнаграждени се договориха социалните партньори в дружеството, съобщават от КНСБ.

9727 души, които работят в системата на "Български пощи", ще получат увеличение на заплатата средно с по 20-25 лв. Ако до момента средната работна заплата в пощите е била 517 лв., сега тя ще бъде около 545 лв.

От 1 ноември тази година минималната работна заплата в дружеството ще стане 340 лв., след като до момента беше 315 лв.

През последните седмици в "Български пощи" се случват поредица от промени, след като преди месец служителите на компанията протестираха заради ниските си възнаграждения и заради предстоящата приватизация.

Още в края на септември министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов увери, че дружеството няма да се приватизират.

Това според него може да стане само при поява на потенциален инвеститор, който да доведе до повече услуги в дружеството, до началото на октомври обаче такива разговори не бяха водени с нито един инвеститор.

На 3 октомври пък министър Папазов освободи от Съвета на директорите на "Български пощи" Цветанка Костадинова. На нейно място започна работа Валентин Петков.