"Оставката ми е най-лесното нещо, но тя не решава проблемите. Естествено, че ако премиерът ми я поиска, съм готов да си я подам."

 Това заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов в предаването "Тази сутрин”.

"Основната ми цел е да направя всичко възможно да се възстановят разговорите в тристранката."

Министърът заяви, че е убеден, че диалогът за пенсионната реформа е полезен за всички и е оптимист, че той ще бъде подновен.

"Преди четири години съм поел ангажименти към ГЕРБ и към премиера и ги изпълнявам. Тези ангажименти са да има социален мир и диалог", обясни Младенов.

Самият той стигнал до извода, че в работата си трябва да даде всичко от себе си, а който и както иска да го оценява.

"Аз казах честно на синдикатите, че от тези стачки единствено ще загубят хората. Аз съм работил в тази сфера и знам колко е важен диалогът. Затова казвам по-добре социален диалог, отколкото никакъв. Едно правителство, което е социално отговорно трябва да стабилизира системата. Когато има икономически и финансов натиск ние нямаме друг избор. Решението за пенсионната реформа е окончателно. Моята цел е да възстановим диалога и да има социален мир, защото когато се правят реформи важният е той", посочи министърът.

"Надявам се, че от синдикатите са разумни хора и виждат какво се случва в Европа. При срещата ми с премиера вчера той ми каза да продължа да работя, за да възстановим социалния диалог. Оттук нататък е важно аз да дам всичко от себе си и да се направят реформите бързо, защото това е важно за цялото общество. Когато се стачкува, особено в криза, под заплаха са не само работниците но и бизнесът. Протести може да си прави всеки. Обръщам се към синдикатите обаче - разумно е да седнем и да обсъдим какъв е проблемът", заяви Младенов.

"Прецених, че е безотговорно сега да подавам оставка, въпреки че съм готов. Никога не съм си поставял оценки, но знам едно нещо - че трябва да дам всичко от себе си, а аз работя много – по 12-16 часа. Въпреки че медиите не знаят, ние сме на фронта всеки ден. Аз съм длъжен да се съобразя когато се каже толкова пари ще се дадат на министерството. Всеки министър е длъжен да каже каквото мисли – това се прави по време на Министерски съвет, но когато се вземе решение, сме длъжни да се съобразим с него.

Аз цели 20 години се занимавам с обществена дейност – поел съм ангажименти, изпълнявам ги до край. Как съм си свършил работата ще оценяват други", каза още социалният министър.