Колкото и да сме подготвени за трудните моменти в живота, все нещо може да ни изненада или да се окаже по-сложно за преодоляване, отколкото сме подозирали. Та кой не е минавал през периоди, в които нещата не вървят по план? Кой не се е сблъсквал с финансови предизвикателства, които не само че не спират, а сякаш се състезават да ни създават проблеми? Тогава си казваме – само ако можех да поема глътка въздух, за да си стъпя на краката и да продължа напред... но не знаем откъде да получим помощ.

Често тези тежки моменти идват в съпровод с други големи събития - като майчинството например. Този важен период от живота на всяка жена предизвиква най-различни емоции, но и купища разходи, за които повечето родители не са подготвени. Ако някой някога ви каже, че парите не са важни, може би не е страдал от недостига им, а той се усеща особено силно, когато семейството порасне с още един човек.

Отстрани може би изглежда лесно да гледаш дете – стоиш си вкъщи и не правиш нищо особено, нали? Истината обаче е, че детето е работа на пълен работен ден, за която не ти се плаща (в повечето случаи обезщетението за майчинство е нищожно заради порочната практика служителите да не се осигуряват на пълна работна заплата). И нали не забравяме, че освен детето, в това семейство продължава да има и една майка, която също има някакви нужди? Въпросът всъщност е риторичен – доста често този факт се забравя и то именно от майката, която се поставя на последно място, докато нещо в живота не ѝ напомни, че и тя трябва да си обръща внимание.

Именно в тези моменти жените имат най-голяма нужда от подкрепа и „глътка въздух“ под формата на допълнителни финансови средства – но къде да ги намерят? Взимането на заеми от приятели е до време, а и не всеки иска да прибягва до това.

iStock/ Getty images/ Freepik

Тогава на помощ идва довереният партньор, който може да ти даде онова финансово спокойствие, за което всяка майка си мечтае. Money+ е финансова компания, специализирана в осигуряване на широка гама финансови продукти и услуги – включително и такива за жени, които са в отпуск по майчинство.

Кредитът Money+ Pause е истинска глътка въздух за всяка жена, която иска да се отдаде пълноценно на отглеждането на детето си без да се притеснява за разходите.

Изискванията за него са съвсем рутинни – от кредита могат да се възползват жени, между 18 и 47 години (към датата на падежа), а сумата, за която можете да кандидатствате, е между 600 и 2000 лева. Срокът за погасяване пък е от 4 месеца до 2 години, с фиксиран лихвен процент, без такси за отпускане и без допълнителни условия. Нужно е да имате и съдлъжник, който работи и може да бъде ваш гарант, след това остава единствено да предоставите документи – искане за кредит и копие от лична карта. След одобрение получавате сумата наведнъж, а с нея и онова чувство за спокойствие, от което всяка майка се нуждае.

Разбира се, жените по майчинство далеч не са единствените, които имат нужда от подкрепа. Хората със свободни професии и особено тези, чиято работа има сезонен характер, също изпадат в трудни моменти. Ако заетостта ви зависи от фактори извън вашия контрол (каквито са сезоните), и нямате сигурност за доходите, а само за разходите, значи имате нужда от сериозен гръб, на който да се облегнете.

iStock/ Getty images/ Freepik


Може да го намерите лесно по име: кредит Money+ Season, който ще ви помогне да се отпуснете и да избутате тези тежки месеци до следващия работен период. Ако сте на възраст между 22 и 57 години, имате възможност да кандидатствате за сума от 600 до 2000 лева, която да връщате в продължение на период от 4 месеца до 2 години.

И отново – без такси за отпускане, без допълнителни условия и с фиксиран лихвен процент, и бонус – гратисен период до 3 месеца, по договаряне. Необходим ви е съдлъжник, който да работи, а когато го намерите, просто попълнете документите, направете копие на личните ви карти и давайте смело.

Добре, но какво да кажат хората, които нито са по майчинство, нито имат сезонна работа, а просто са останали без работа? Дали в преходен период между старата и новата работа или просто труден момент на безработица – това няма значение. Важното е, че парите ги няма, а сметките не спират да пристигат и на моменти имате чувството, че ще се задушите от тези задължения.

Money+ Break е глътката въздух, която ще ви позволи да се съвземете и да си стъпите на краката, докато слънцето изгрее и на вашата поляна, както поетично се наричат по-благосклонните периоди в живота. Този потребителски кредит ще ви помогне да влезете в работна форма, а изискванията за него са прости – да сте на възраст от 22 до 57 години, да сте физическо лице и български гражданин и да имате съдлъжник, който да работи.

Можете да кандидатствате за сума от 600 до 2000 лева със срок на погасяване между 4 месеца и 2 години. Без такси по отпускане на кредита, без допълнителни условия и с фиксиран лихвен процент. Ако отговаряте на тези условия, попълвайте документите, направете по едно копие на личната си карта и тази на съдлъжника, и останалото е въпрос на време (при това – малко време).

И помнете, приятелите и партньорите се познават в трудните моменти - доверете се на тези, които ви помагат да преодолеете временните проблеми и да си стъпите на краката.