Разсъждавали ли сте някога дали наистина съществува връзка между парите и купуването на стоки, освен така наречения пик на „щастливите хормони“ след покупка на бленуван предмет, последван от „хедонистична адаптация“ – моментът, в който свикваме с новата придобивка и спираме да ѝ се наслаждаваме? Дали цялата еуфория около шопинга не е просто кратък прилив на ендрофини и окситоцин, чийто ефект е мимолетен и понякога ни струва скъпо? Според психолози и автори, парите дават много повече от това. Парите могат да купят щастие, и не говорим просто за привидно щастливи мигове, а за онова дълготрайно усещане на сигурност и ентусиазъм и всички онези чувства, които вървят редом до щастието.

Парите носят удобство и спокойствие. Не, тези жадувани и все недостатъчни хартийки, не са омагьосани със заклинания за дзен усещания. Става дума за това, че парите позволяват да станем притежатели на нов хладилник, когато старият е сдал багажа, да подменим дивана с нов, по-комфортен и идеален за прегръдки с любимия човек в студените зимни вечери, да купим бърз лаптоп на детето, който е необходим за обучението и образованието му, особено при дистанционно обучение, каквото е настоящето в повечето училища.

Istock
Istock

Парите дават усещане за свобода и свързаност със себеподобните. Отново не говорим за това, че ако имаме достатъчната сума ще ни поникнат крила и ще отлетим, заедно с птиците, далеч от хаоса и задълженията в съвременния свят. Но да летиш е въпрос на тълкувание и е преди всичко емоция, бягство или…хоби. Често, за да летиш не са нужни крила, a само онзи парапланер, за който си мечтаеш отдавна, или нова екипировка за гмуркане, благодарение на която да плуваш в дълбоки води с големите риби, което си е почти като летенето. Още повече, когато практикуваш любимото си хоби, се срещаш и общуваш с хора със същите интереси като твоите, а общуването с приятни събеседници доказано ни прави щастливи.
Парите носят стабилност. В прекия смисъл на думата. Защото голямото семейство има нужда от стабилен и по-голям автомобил, който да побере децата, жената, багажа и кучето и да закара всички здрави и отпочинали до желаната дестинация за заслужена почивка.
Парите могат да купят щастие, а ако те не са на разположение в момента, не е нужно това да пречи на личното благополучие. Финансовата компания Money+ има разработени предложения за стокови заеми, които отговарят на персоналните нужди и възможности на всеки клиент.
Кредитите Money+ Goods и Money+ Hobby могат да покритият разходите ви, когато става дума за закупуването на стоки, необходими за обезпечаването на по-спокойно и щастливо ежедневие, като бяла и черна техника или обзавеждане, или когато спешно се нуждаете от време със своето хоби горе в планината или сред безкрая на морето. 

Netinfo
Netinfo

Money+ Goods и Money+ Hobby са в размер от 600 до 5 000 лв., със срок на погасяване от 6 до 42 месеца, с фиксиран лихвен процент и без такси по отпускането им.
Ако за тези от вас, които имат нужда от смяна на колата, или не им достигат пари за ремонт, компанията Money+ може да предложи заема Money+ Car. Той е в размер от 2000 до 20 000 лв., срокът на погасяване е между 1 и 6 години, не се изисква обезпечение, а гратисният период е по договаряне до 3 месеца. 

Netinfo
Netinfo

Щастието е въпрос на активност, решения и добро планиране, а финансирането в правилния момент помага да живеем в по-щастлива реалност. Някои мечти престават да бъдат просто мечти, когато решите да ги материализирате и да ги превърнете в преживявания.