Моят дом е моята крепост. Не, ще започнем отначало. Моят дом и моят офис са уютни места, където се чувствам спокоен и разполагам с удобства. Там съм защитен от напрягащия външен свят и имам условията да творя, да съм пълноценен, да съм по-добрата версия на себе си. 
Не звучи невъзможно, нали? Достатъчни са доза прагматизъм, ясна визия, творчески подход и бюджет. И все пак, когато купуваме или ремонтираме новия си дом или когато търсим офис за бизнеса си, често изпускаме някои подробности, за което после съжаляваме.

d
iStock/ Getty images/ Freepik

Има четири ключови критерия при избора на жилище:

  • Местоположение – важен е районът, в който ще живеем, важна е гледката, с която ще пием сутрешното си кафе, важни са съседите и хората, с които ще се разминаваме на входа. Дали предпочитаме тих апартамент на закътана уличка, или търсим оживена локация в самия център на града е въпрос на лични предпочитания, темперамент и семейно положение, но изборът е важен, за да се чувстваме удовлетворени.
  • Инфраструктура – спирки на градския транспорт, близост до здравни центрове, спортни зали, училища и детски градини – това са все подробности, на които си заслужава да обърнем внимание, когато търсим нов апартамент, който да покрива всичките ни нужди.
  • Възможност за паркиране -  по-старите кооперации не разполагат с подземни гаражи, но пък са на по-достъпни цени. И все пак е добре да знаем къде ще паркираме автомобила си след дългия работен ден, ако не искаме с часове да правим кръгчета в квартала в търсене на паркомясто.
  • Зелени площи и паркове – ако това ви се струва маловажно, помислете за слънчевите уикенди, когато ще поискате да се разходите на чист въздух или да изпиете чаша кафе на открито. Помислете и за свободното време на децата си. Настолните игри и компютрите не са най-добрата алтернатива за безгрижно детство. Закупуването на нов дом е вълнуваща, но и отговорна задача. За нейното решаване на помощ идва кредитът Money+ New Home от финансова компания Money+. С него няма нужда от компромиси за закупуването на идеалното жилище, нито риск от неясни договорни условия с дребен шрифт. Размерът на Money+ New Home е от 20 000 лв. до 200 000 лв., срокът на погасяване е между 1 и 10 години, а лихвеният процент е фиксиран за целия срок на договора.

d
iStock/ Getty images/ Freepik

За реновацията на дома също е добре да сме наясно с някои от тънкостите на практичния ремонт. Ето и няколко съвета, за да изглежда дома ви добре, да бъде уютен и същевременно да отразява вашето лично чувство за стил:

  • Не отивайте до магазина за мебели преди да имате ясна концепция какво търсите. Не си купувайте мебели в паника, само защото имате празен дом и бързате да го обзаведете. Може да имате спешна нужда от нова маса, но ако изберете такава от метал и стъкло, само защото ви харесва в магазина, а трапезарията ви е в меки дървесни тонове, ще трябва скоро да купувате и столове, че и шкафове, които да паснат на масата. В противен случай ще имате нова маса, която изглежда нелепо в общото пространство.
  • Направете необходимите измервания. Измерете веднъж, след това още веднъж. Съответствието на мащаба на мебелите с мащаба на стаята е от решаващо значение. Грамадният диван, който със сигурност е удобен, не е подходящ за малък хол, а дори най-елегантните столове ще се изгубят в широко и отворено помещение.
  • Обзавеждайте и декорирайте в съответствие с личния си начин на живот, планове и реалности. Дали ще превърнете кабинета си в детска стая или част от кухнята в мини офис е въпрос на необходимост. Стаята за йога, за която отдавна мечтаете, може да почака. Засега.
  • Вдъхновете се от световните тенденции в интериорния дизайн. Разгледайте книги и списания за интериорен дизайн, както и онлайн ресурси като Pinterest и Instagram. Намерете стила, който ви харесва най-много, а след това го използвайте като отправна точка в търсенето на перфектното обзавеждане.

Към бюджетирането на ремонта у дома също трябва да се подходи разумно. С кредита Money+ Home от финансова компания Money+ можете да направите планираните реновации на дома, да закупите ново обзавеждане или техника и да се сдобиете с всичко необходимо.

Кредитът Money+ Home е в размер от 1000 до 200 000 лв. и е със срок на погасяване от 1 до 10 години. За суми до 20 000 лв. не се изисква обезпечение, погасяването е на месечни вноски, а лихвеният процент е фиксиран за целия срок на договора.

Money+

Когато бизнесът ви расте, имате нужда от повече пространство за екипа си и по-модерно обзавеждане, обърнете внимание на локацията, инфраструктурата и паркоместата около новото помещение. Това е важно както за комфорта на служителите ви, така и за удобството на клиентите ви.

Преди да поръчате обзавеждане си отговорете на въпроса дали не може да „избягате“ от общоприетото схващане за офис атмосфера, която е безидейна и често демотивираща за работещите. Бъдете креативни и осигурете на хората си среда, в която да се чувстват вдъхновени и ценени. Това ще увеличи тяхната работоспособност. Кът за релакс е чудесна идея, а онези ергономични столове ще задържат служителите по-дълго пред компютрите, без да се оплакват от болки в гърба.

Инвестирайки в офис, вие инвестирате в растежа на бизнеса си. С кредита Money+ Office, разработен от финансовата институция Money +,  компромиси не са необходими.  Кредитът е подходящ както за закупуване на нов офис, така и за реновация на настоящия.

Money+ Office е в размер от 1000 до 200 000 лв., а лихвеният процент е фиксиран. Можете да го усвоите еднократно или на части, срокът на погасяване е от 1 до 10 години. За суми до 20 000 не се изисква обезпечение. Възможен е гратисен период по договаряне.

Повече за Money+ можете да прочетете на www.moneyplus.bg.