В днешно време като че ли е трудно човек да избяга от чувството за несигурност, което стана твърде осезаемо в разгара на коронавирус пандемията.

Предизвикателствата са много, цените растат, животът тече все така динамично, а с него и неспиращите разходи. От една страна се опитвате да балансирате бюджета, а от друга искате да живеете комфортно и да се развивате, следвайки плановете и мечтите си.

Колкото и непосилна да ви се струва от време на време тази задача, не трябва да се отказвате, а да приемете, че има неща, в които си струва да инвестирате, защото точно те ще ви дадат свобода и ще открият пред вас нови възможности за по-добро бъдеще. Ето и кои са те:

1. Повишете степента на образованието си. Животът е добър учител, но образованието е ключово, за да имате по-добре платена работа, която ще ви осигури по-комфортен живот. Пазарът на труда се променя осезаемо по време на криза, но с него и възможностите да се развивате. Колкото по-висока степен образование имате, толкова повече расте вашата конкурентноспособност. В случай че вече имате бакалавърска или магистърска степен в определена сфера, можете да разширите познанията и уменията си като запишете някоя друга, която да отвори още повече възможности пред вас. Търговия, мениджмънт, изкуства или маркетинг – изберете сферата, която припознавате като своя и не отлагайте.

За финансирането на обучението си се доверете на потребителския кредит за студенти Моney+ Student. С него можете да покриете разходите си по семестриалните такси. Размерът на кредита Моney+ Student е от 600 до 3000 лв. и може да бъде погасяван на разсрочени месечни вноски до 5 години с фиксиран лихвен процент за целия срок.

2. Инвестирайте в програми и обучения за повишаване на квалификацията.

iStock/ Getty images/ Freepik

Присъствени или дистанционни, в страната или в чужбина - професионалните обучения не само ще открият пред вас нови хоризонти, но и ще ви дадат самочувствието и уменията да поискате повишение, да кандидатствате за нова работа или да започнете свой бизнес в областта, в която желаете да се развивате.

Ако се нуждаете от финансова подкрепа, се доверете на потребителския кредит Мoney+ Flex. С него ще финансирате новите си планове и цели и скоро ще се радвате на живота, за който сте мечтали. Заемът Мoney+ Flex е в размер от  2000 до 20 000 лв., срокът за погасяването му е до 10 години, а лихвеният процент е фиксиран след оценка на кредитоспособността.

3. Инвестирайте в нов автомобил за семейството или бизнеса ви. Нова кола означава по-добра мобилност, повече сигурност и още повече свобода на действие. Комби или миниван, бензинов, дизелов или хибрид – обмислете добре от какво превозно средство се нуждаете, проучете пазара и сравнете офертите. Парите ще си осигурите чрез  потребителския кредит Мoney+ Car. С него можете да закупите нов или употребяван автомобил или да финансирате покупка на друго превозно средство като мотор, скутер, кемпер, електрическа тротинетка или ремарке. Можете да заявите кредит Мoney+ Car за сума от 2000 до 20 000 лв., а погасяването му да извършите на равни месечни вноски за срок от 4 месеца до 10 години.

4. Ремонтирайте дома или офиса си. Дори в момента вие и служителите ви да работите от домовете си или да сте в намален състав, това няма да продължи вечно, а освеженият и обновен офис, новата офис техника и обзавеждане ще привлекат по-висококвалифицирани кадри и ще подобряват имиджа на компанията ви. Нали знаете – по вида посрещат... Представителният и комфортен офис е ключов за това да спечелите не само служителите си, а и нови клиенти. За ремонта ще помогне потребителският кредит Мoney+ Home. Той е в размер от 1000 до 200 000 лв., със срок на погасяване от 4 месеца до 10 години и може да бъде усвоен еднократно или на части в зависимост от вашите нужди и предпочитания. Можете да го ползвате и за всякакви ремонти у дома или пък просто, за да декорирате своето жилище и да го направите по-уютно и красиво.

iStock/ Getty images/ Freepik

5. Подменете уредите вкъщи. Уви, техниката не е вечна. Мине не мине малко време и се налага да смените пералнята, хладилника, телевизора или лаптопа. Дори да не се е повредил някой от вашите уреди, на пазара се предлагат толкова иновативни продукти, които улесняват поддръжката и комфорта у дома. Искате прахосмукачка робот или пък най-накрая да контролирате температурата у дома с климатик? Можете да си го позволите без да се налага да изпразвате спестяванията си.  Просто кандидатствайте за потребителски кредит Money+ Goods. Заявете сума от 600 до 5000 лв. за срок на погасяване от 4 месеца до 6 години и си осигурете всичко необходимо, за да живеете в чист, спокоен и комфортен дом.